Pagrindų nustatymas

Kadangi esate tėvai ar globėjai, žinote, kas tinka jūsų šeimai ir kaip jūsų vaikai geriausiai mokosi. Norint padėti šeimos nariams naudotis naujomis technologijomis, programėlėmis ir paslaugomis nuolat besikeičiančiame internetiniame pasaulyje, naudinga gauti praktinių patarimų. Būtent todėl nuolat kalbame su saugos ekspertais, tėvais, mokytojais ir bendruomenių atstovais visame pasaulyje, kad nuolat žinotume, kas veiksminga. Kartu galime padėti ugdyti atsakingą skaitmeninės erdvės piliečių bendruomenę.

  • Šeimos saugumo pagrindai

    Užimtiems tėvams pateikiame kelis greitus pasiūlymus, kaip užtikrinti šeimos narių saugumą internete.

    Skaityti daugiau

  • Duomenų apsauga

    Suraskite kelis paprastus saugos internete patarimus, kad užtikrintumėte savo ir šeimos saugumą internete.

    Skaityti daugiau

  • Saugumas keliaujant

    Sužinokite, kaip kalbėti su šeimos nariais apie mobiliuosius įrenginius.

    Skaityti daugiau

Saugos įrankiai

Sužinokite 5 populiariausias „Google“ apsaugos funkcijas, skirtas padėti užtikrinti šeimos saugumą prisijungus.

Google Play

Naudokite tėvų kontrolės valdiklius programoms pagal turinio įvertinimą filtruoti

Naudodami tėvų kontrolės valdiklius galite apriboti turinį, kurį galima atsisiųsti ar įsigyti sistemoje „Google Play“. Taip lengviau rasite jums ir šeimos nariams tinkamo turinio.

Sužinokite daugiau

Atidarykite „Google Play“ parduotuvės programą įrenginyje.

Viršutiniame kairiajame kampe palieskite meniu piktogramą.

Palieskite „Nustatymai“.

Palieskite „Tėvų kontrolė“.

Įjunkite funkciją „Tėvų kontrolė“.

Sukurkite PIN kodą

Palieskite „Programos ir žaidimai“.

Pasirinkite brandos lygį.

YouTube

Filtro nustatymas netinkamam turiniui filtruoti

Jei nenorite matyti suaugusiesiems skirto ar pagal amžių ribojamo turinio naršydami „YouTube“, slinkite į bet kurio „YouTube“ puslapio apačią ir įgalinkite saugos režimą. Naudodami saugos režimą galite išfiltruoti potencialiai įžeidžiantį turinį iš paieškos, susijusių vaizdo įrašų, grojaraščių, pramoginių laidų ir filmų.

Sužinokite daugiau

Slinkite į bet kurio „YouTube“ puslapio apačią ir spustelėkite išskleidžiamąjį meniu „Saugos“ skiltyje.

Kad įgalintumėte ar išjungtumėte saugos režimą, pasirinkite parinktį „Įjungti“ arba „Išjungti“.

Kad užrakintumėte šį nustatymą, prisijunkite prie „Google“ paskyros.

Prisijungus bus pateikta parinktis užrakinti šį nustatymą.

Chrome

Valdykite, ką šeimos nariai mato žiniatinklyje

Jei norite valdyti, kuriose interneto svetainėse šeimos nariai gali lankytis, galite naudoti „Google Chrome“ prižiūrimo naudotojo funkciją. Naudodami prižiūrimo naudotojo funkciją galite peržiūrėti puslapius, kuriuose lankėsi naudotojas, ir užblokuoti svetaines, kurių naudotojas neturėtų matyti.

Sužinokite daugiau

Kad nustatytumėte prižiūrimą naudotoją „Chromebook“, eikite į pagrindinį prisijungimo ekraną ir spustelėkite „Pridėti naudotoją“.

Dešinėje ekrano pusėje pasirinkite „Sukurti prižiūrimą naudotoją“.

Spustelėkite „Sukurti prižiūrimą naudotoją“.

Prisijunkite prie paskyros, kurioje tvarkysite prižiūrimą naudotoją, ir spustelėkite „Kitas“.

Pasirinkite prižiūrimo naudotojo vardą, slaptažodį ir nuotrauką. Spustelėkite „Kitas“.

Android

Leidimas pasiekti tik patvirtintas programas ir žaidimus

Norite bendrinti planšetinį kompiuterį nebendrindami visos savo informacijos? „Android“ planšetiniuose kompiuteriuose, kuriuose veikia 4.3 ar naujesnė versija, galite kurti apribotus profilius, ribojančius kitiems naudotojams suteikiamą prieigą prie jūsų funkcijų ir turinio planšetiniame kompiuteryje.

Sužinokite daugiau

Jei esate planšetinio kompiuterio savininkas (-ė), palieskite „Nustatymai“ → „Naudotojai“ → „Pridėti naudotoją ar profilį“.

Palieskite „Ribojamas profilis“ → „Naujas profilis“, tada jį pavadinkite.

Prieigai prie funkcijų, nustatymų ir programų tvarkyti naudokite jungiklius „Įjungti / išjungti“ ir nustatymus.

Paspauskite maitinimo mygtuką, kad grįžtumėte į užrakinimo ekraną, tada palieskite naujo profilio piktogramą.

Kai viską nustatysite, pagrindinis ekranas bus tuščias. Palieskite „Visų programų“ piktogramą, kad pradėtumėte naudoti naują profilį.

Žr. daugiau saugos įrankių